Slovenec na Hrvaškem drvel 244 kilometrov na uro

Hrvaška policija je s 3000 kunami (392 evri) kaznovala 38-letnega slovenskega državljana, ker je v soboto z avtomobilom znamke bmw na avtocesti pri Gospiću, kjer je hitrost omejena na 130 kilometrov na uro, drvel s hitrostjo 244 kilometrov na uro. Mesec dni tudi ne sme voziti na Hrvaškem.

Fotografija je simbolična. Foto: Adriana Buzleta
Fotografija je simbolična. Foto: Adriana Buzleta

ZAGREB > Slovenskega dirkača so ustavili na avtocesti Zagreb-Split, ko je v smeri hrvaške prestolnice peljal kar 114 kilometrov na uro hitreje, kot je dovoljeno.

Na Hrvaškem je kazen za prekoračitev hitrosti za več kot 50 kilometrov na uro med 3000 in 5000 kunami (392 in 653 evrov). Policisti so pojasnili, da je Slovenec plačal najnižjo možno kazen, ker je to njegov prvi tovrstni prekršek na Hrvaškem.

Na hrvaških avtocestah pogosto ustavljajo neodgovorno hitre voznike. Med njimi je bilo v preteklih letih tudi nekaj Slovencev, ki so peljali tudi več kot 200 kilometrov na uro.

Glede na objavljene policijske podatke ima neslaven rekord z 277 kilometri na uro v rokah Splitčan, ki so ga novembra 2009 ujeli v bližini Splita, prav tako na avtocesti med Zagrebom in Splitom.

STA


Najbolj brano