Skupina beguncev v madžarske policiste metala plastenke, ti so odgovorili s solzivcem

Skupina migrantov, ki je v torek zapustila zbirni center Röszke na madžarsko-srbski meji in se peš odpravila proti zahodu, se je v torek zvečer po izgredih z madžarsko policijo vrnila. Policija je skupino približno 300 beguncev ustavila v Szegedu. Med izgredi je policija uporabila tudi solzivec, begunci pa pristali, da se vkrcajo na avtobuse.



Ko je približno  100 policistov pri Szegedu ustavilo skupino 
beguncev, so nekateri begunci, večinoma družine z majhnimi 
otroki, pristali, da se vkrcajo na avtobuse. Približno  100 
beguncev pa je začelo sedečo stavko in se upiralo policiji. 
Policiste so obmetavali s plastenkami, ti pa so nato uporabili 
solzivec. Foto: Wikipedia
Ko je približno 100 policistov pri Szegedu ustavilo skupino beguncev, so nekateri begunci, večinoma družine z majhnimi otroki, pristali, da se vkrcajo na avtobuse. Približno 100 beguncev pa je začelo sedečo stavko in se upiralo policiji. Policiste so obmetavali s plastenkami, ti pa so nato uporabili solzivec. Foto: Wikipedia

BRUDIMPEŠTA > Kot poroča avstrijska tiskovna agencija APA, ki povzema poročanje madžarske televizije, so nato begunce odpeljali v neimenovani center za registracijo. Policija je po poročanju madžarske tiskovne agencije MTI tudi prijela dva begunca, ker nista upoštevala ukazov.

Do danes so na Madžarskem zabeležili vsega skupaj 160.275 prošenj za azil. Med 4000 in 5000 migrantov so iz Madžarske zaradi zavrnitve prošnje v letošnjem letu izgnali, današnje navedbe predstavnikov policije še povzema MTI.

Ko je približno 100 policistov pri Szegedu ustavilo skupino beguncev, so nekateri begunci, večinoma družine z majhnimi otroki, pristali, da se vkrcajo na avtobuse. Približno 100 beguncev pa je začelo sedečo stavko in se upiralo policiji. Policiste so obmetavali s plastenkami, ti pa so nato uporabili solzivec.

V zbirnem centru Röszke, kjer morajo begunci več dni na prostem čakati na registracijo, pogosto prihaja do poskusov pobega begunskih skupin, ki se nato peš odpravijo proti zahodu.

Kot je danes še sporočila policija, je v torek na Madžarsko prek južne meje vstopilo 2529 beguncev, od tega 455 otrok. Večina beguncev je iz Sirije, Afganistana in Pakistana. Policija je v torek na Madžarskem prijela skupno 2770 ljudi, od tega so jih 14 obtožili tihotapljenja ljudi.

STA


Najbolj brano