Skrajneži obglavili še drugega ameriškega novinarja

Skrajna skupina Islamska država je danes objavila videoposnetek, na katerem zamaskiran skrajnež obglavi ameriškega novinarja, nato pa zagrozi, da bodo usmrtili še enega talca, britanskega državljana. Gre za drugo usmrtitev ameriškega novinarja, potem ko je Islamska država pred slabima dvema tednoma obglavila Jamesa Foleyja.

ZDA še niso potrdite resničnost posnetka, a predstavniki Bele hiše so v primeru potrditve že izrazili sožalje Sotloffovi družini
ZDA še niso potrdite resničnost posnetka, a predstavniki Bele hiše so v primeru potrditve že izrazili sožalje Sotloffovi družini 

WASHINGTON > Na posnetku, ki ga je pridobila agencija za nadzor terorističnih aktivnosti na spletu Site in prejela tudi francoska tiskovna agencija AFP, je 31-letni novinar Steven Sotloff, ki kleči v puščavi, oblečen v oranžna oblačila.

Zamaskirani skrajnež nato obsodi ameriške napade na Islamsko državo in obglavi Sotloffa. Nato predstavi še drugega talca, ki naj bi bil britanski državljan, in zagrozi, da ga bo usmrtil.

Britanski premier David Cameron je danes že obsodil videoposnetek. Usmrtitev je označil za "ostudno in odvratno dejanje".

ZDA še niso potrdite resničnost posnetka, a predstavniki Bele hiše so v primeru potrditve že izrazili sožalje Sotloffovi družini.

Džihadisti so nedavno objavili posnetek obglavljenja Foleyja, ki je šokiral svet. Tudi takrat je šlo za maščevanje za ameriške zračne napade na pozicije Islamske države na severu Iraka, s katerim želijo pomagati kurdskim silam v boju proti džihadistom, ki so zavzeli obširna območja zahoda in severa države.

STA


Najbolj brano