Singapurska ladja našla trup malezijskega letala

Singapurska vojaška ladja je našla trup letala družbe AirAsia, ki je s 162 ljudmi na krovu konec decembra strmoglavilo v morje, je danes sporočil singapurski obrambni minister Ng Eng Hen.

Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia
Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia

SINGAPUR > Na facebooku je zapisal, da je singapurska ladja MV Swift Rescue, ki sodeluje pri iskanju ostankov ponesrečenega airbusa A320, locirala trup letala v Javanskem morju. Dodal je, da je na slikah, ki jih je posnelo daljinsko vodeno plovilo, videti krilo in besede na trupu.

Na fotografijah je videti besedi “now” in “everyone”. Verjetno gre za besede iz slogana malezijskega nizkocenovnika “Now Everyone Can Fly”, ki je bil natisnjen na trup letala, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Najdba trupa letala je pomembna, ker naj bi bila večina žrtev ujetih v njem. Reševalci so doslej našli 48 trupel.

Črni skrinjici - zapisovalec podatkov o letu in snemalec pogovorov v kokpitu, so že potegnili iz morja. S pomočjo podatkov iz skrinjic bodo preiskovalci zdaj poskušali ugotoviti, zakaj je letalo strmoglavilo.

Letalo, ki je bilo na poti iz indonezijske Surabaye v Singapur, je strmoglavilo v nevihtnem vremenu 28. decembra lani. Med potniki je bila večina Indonezijcev, trije Južnokorejci, po en Singapurec, Malezijec in Britanec ter kopilot iz Francije.

STA


Najbolj brano