V siloviti eksploziji v Kairu ena oseba umrla, devet ranjenih

Italijanski konzulat v središču egiptovske prestolnice Kairo je bil danes zjutraj poškodovan v siloviti eksploziji avtomobila bombe. V eksploziji je bil ubit civilist, ranjenih pa devet ljudi, med njimi tudi policisti. Odgovornost za napad je prevzela skrajna skupina IS, poročajo tuje tiskovne agencije.

Fotografija je simbolična. Foto: Conny Klein
Fotografija je simbolična. Foto: Conny Klein

KAIRO, RIM > IS je tvitnila, da so njeni vojaki sprožili avtomobil bombo s 450 kilogrami eksploziva. Muslimanom so svetovali, naj se tovrstnih krajev izogibajo, ker so legitimne tarče mudžahidov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Eksplozija se je zgodila v času, ko je bil konzulat še zaprt, okoli 6.30 ure zjutraj, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Dopisnik nemške tiskovne agencije dpa je s kraja dogodka poročal, da je poslopje konzulata močno poškodovano. Zunanji del fasade je v veliki meri uničen, okna so izstopila iz tečajev, počila je tudi vodovodna napeljava, zaradi česar je vse poplavljeno, povsod naokoli pa ležijo kosi ruševin. Poškodovane so tudi bližnje zgradbe, je še poročal dopisnik.

Italija se ne bo pustila ustrahovati zaradi bombnega napada na konzulat v Kairu, je v prvem odzivu na twitterju zapisal italijanski zunanji minister Paolo Gentiloni, ki je obenem izrazil sočutje in podporo svojcem žrtev in ranjenim kot tudi osebju konzulata. Med žrtvami po navedbah Rima ni italijanskih državljanov.

STA


Najbolj brano