V Istanbulu eksplodirala cevna bomba

Eksplozijo, ki je danes odjeknila blizu postaje podzemne železnice v istanbulskem okrožju Bayrampasa, je povzročila cevna bomba, je sporočil župan tega okrožja Atilla Aydiner. Po njegovih navedbah je bilo v eksploziji ranjenih pet ljudi. Turški mediji so pred tem poročali o eni smrtni žrtvi in šestih ranjenih.

Istanbul Foto: Igor Mušič
Istanbul Foto: Igor Mušič

ISTANBUL > Eksplozija na mostu za pešce nad postajo podzemne železnice v stanovanjski in industrijski četrti v evropskem delu Istanbula je odjeknila ravno med večerno prometno konico. Po incidentu so ustavili promet na nekaterih progah podzemne železnice.

Turški mediji so sprva poročali, da bi eksplozijo lahko povzročila napaka na električnem transformatorju, televizija NTV pa je kasneje poročala, da bi lahko šlo za eksplozijo bombe.

Po eksploziji so na prizorišče pripeljala številna reševalna vozila, okoliške ceste pa so oblasti zaprle za promet. Eksplozijo je bilo slišati v več delih Istanbula.

Turčijo je 10. oktobra pretresel dvojni samomorilski napad v Ankari, v katerem je bilo ubitih več kot sto ljudi. Turške oblasti so odgovornost pripisale skrajni skupini Islamska država, a ta nikoli ni prevzela odgovornosti za napad.

STA


Najbolj brano