Severna liga za ograjo na italijansko-slovenski meji

Spričo postavljanja slovenske ograje na meji s Hrvaško in pričakovane postavitve avstrijske ograje na meji s Slovenijo se je oglasila do priseljencev sovražna italijanska stranka Severna liga. Boji se, da Italiji sedaj grozi “invazija beguncev” in zahteva, da se ograja zgradi tudi na meji v Furlaniji-Julijski krajini.

Po Madžarski in Avstriji tudi Slovenija gradi zaporo meje. Že 
sedaj mejo v Furlanijo-Julijsko krajino prečka na stotine 
migrantov,” po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA 
opozarja Massimiliano Fedriga, vodja poslancev opozicijske 
Severne lige v spodnjem domu parlamenta v Rimu. Foto: Tino Mamić
Po Madžarski in Avstriji tudi Slovenija gradi zaporo meje. Že sedaj mejo v Furlanijo-Julijsko krajino prečka na stotine migrantov,” po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA opozarja Massimiliano Fedriga, vodja poslancev opozicijske Severne lige v spodnjem domu parlamenta v Rimu. Foto: Tino Mamić

RIM > “Po Madžarski in Avstriji tudi Slovenija gradi zaporo meje. Že sedaj mejo v Furlanijo-Julijsko krajino prečka na stotine migrantov,” po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA opozarja Massimiliano Fedriga, vodja poslancev opozicijske Severne lige v spodnjem domu parlamenta v Rimu.

Praktično vsi begunci, ki v Slovenijo prihajajo iz Hrvaške, sicer pot nadaljujejo naprej v Avstrijo in proti Italiji se odpravi le malokdo. A v skrajno desni in ksenofobni Severni ligi očitno domnevajo, da se bo to spričo ograj na mejah sosednjih držav spremenilo in terjajo “svojo” ograjo.

Italijanska vlada sicer pozorno spremlja dogajanje na Hrvaškem in v Sloveniji. Zaenkrat ni nobenih znakov, da bi se lahko begunski val preusmeril na deželo Furlanijo-Julijsko krajino, ki sicer meji tako na Slovenijo kot Avstrijo, a kljub temu so oblasti v Rimu ves čas v stiku z oblastmi FJK, piše APA.

V torek se je sicer na obisku v Rimu mudil slovenski zunanji minister Karl Erjavec, ki je italijanske sogovornike seznanil z dogajanjem glede begunske krize v Sloveniji in jim med drugim zatrdil, da postavljanje ograje na meji s Hrvaško ne pomeni zapiranja meje.

STA


Najbolj brano