Severna Koreja zagrozila z jedrskim napadom na Belo hišo

Visoki predstavnik Severne Koreje je Washington obtožil zaostrovanja odnosov na Korejskem polotoku in zagrozil z jedrskim napadom na Belo hišo in Pentagon.

Visoki predstavnik Severne Koreje je Washington obtožil zaostrovanja odnosov na Korejskem polotoku in zagrozil z jedrskim napadom na Belo hišo Foto: Wikipedia
Visoki predstavnik Severne Koreje je Washington obtožil zaostrovanja odnosov na Korejskem polotoku in zagrozil z jedrskim napadom na Belo hišo Foto: Wikipedia

SEUL > Vodja splošnega političnega urada v severnokorejski vojski Hwang Pyaong So je v nedeljo na velikem vojaškem zborovanju v Pjongjangu zagrozil ZDA.

Hwang, ki ima v severnokorejski vojski čin vicemaršala, je poudaril, da so napetosti na Korejskem polotoku narasle po nedavni vrsti skupnih vojaških vaj Južne Koreje in ZDA, med katerimi so uporabili tudi ameriško letalonosilko na jedrski pogon.

“Če bodo ameriški imperialisti ogrožali našo suverenost in preživetje (...) bodo naše sile izstrelile naše rakete z jedrskimi konicami na Belo hišo in Pentagon - vira zla,” je dejal Hwang v govoru, ki ga je danes predvajala severnokorejska državna televizija.

Strokovnjaki sicer menijo, da je Severna Koreja še daleč od tega, da bi razvila medcelinsko raketo, ki bi lahko dosegla Washington. Pjongjang je v preteklosti izvedel tri jedrske poskuse, vendar pa po ocenah strokovnjakov Severna Koreja najverjetneje še nima razvitih ustreznih tehnik za pritrditev bojne konice na raketo.

STA


Najbolj brano