Serijsko nevesto po desetih soprogih dosegla roka pravice

Nekaterim monogamija očitno ni pisana na kožo. Serijsko nevesto iz New Yorka je pred dnevi ujela roka pravice, potem ko so oblasti ugotovile, da je v preteklosti "žonglirala" s kar osmimi soprogi hkrati in se v enem letu šestkrat poročila.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

NEW YORK > 39-letna Liana Barrientos se je v petek na sodišču v newyorški četrti Bronx izrekla za nedolžno, potem ko ji je tožilstvo očitalo prevaro. Po navedbah tožilcev je lagala pri izpolnjevanju dokumentacije za svojo zadnjo poroko leta 2010. Grozi ji zaporna kazen do štirih let, če jo spoznajo za krivo.

Po arhivskih podatkih zvezne države New York se je Barrientosova od leta 1999 poročila kar desetkrat. Še posebej zaposlena je bila leta 2002, ko je usodni "da" dahnila kar šestkrat v več različnih mestih.

Tožilci niso navedli razloga, zakaj se je serijska nevesta odpravila na poročni pohod. A vsi njeni soprogi so prišli iz tujine, med drugim Egipta, Pakistana in Malija, zato so v primer vključili tudi uradnike iz služb za priseljevanje.

Šest soprogov je Barrientosovo izkoristilo za pridobitev stalnega prebivališča v ZDA. Med njimi je tudi soprog številka šest Rašid Radžput, ki so ga leta 2006 izgnali v Pakistan po protiteroristični preiskavi.

Do konca leta 2002 se je Barrientosova poročila devetkrat, nato pa se je ustalila za osem let. Šele ko se je marca 2010 poročila s svojim najnovejšim soprogom, je storila usodno napako. Ob prijavi za poročno licenco je namreč zatrdila, da nikoli ni bila poročena. V petek so jo tako obtožili prevare.

Po navedbah tožilstva je 39-letnica trenutno poročena s štirimi, nekoč pa je istočasno imela osem soprogov. Vsi so bili tujci.

STA


Najbolj brano