Separatisti v Donecku napovedujejo splošno mobilizacijo

Vodja samooklicanih separatističnih proruskih oblasti v regiji Doneck na vzhodu Ukrajine Aleksander Zaharčenko je danes napovedal, da bodo v desetih dneh v Donecku izvedli splošno mobilizacijo, med katero bodo vpoklicali do 100.000 mož za ofenzivo proti Kijevu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Vodja samooklicanih separatističnih proruskih oblasti v regiji Doneck na vzhodu Ukrajine Aleksander Zaharčenko je  napovedal, da bodo v desetih dneh v Donecku izvedli splošno mobilizacijo, med katero bodo vpoklicali do 100.000 mož za ofenzivo proti Foto: Wikipedia
Vodja samooklicanih separatističnih proruskih oblasti v regiji Doneck na vzhodu Ukrajine Aleksander Zaharčenko je napovedal, da bodo v desetih dneh v Donecku izvedli splošno mobilizacijo, med katero bodo vpoklicali do 100.000 mož za ofenzivo proti Foto: Wikipedia

DONECK > Do napovedi prihaja, potem ko so separatisti na vzhodu Ukrajine minuli teden napovedali okrepitev ofenzive za prevzem nadzora nad celotnim območjem separatističnih regij Doneck in Lugansk, pa tudi po tem, ko je v soboto propadel nov poskus mirovnih pogovorov.

Od takrat so se spopadi na vzhodu države okrepili. Oblasti v Kijevu in lokalne oblasti so danes sporočile, da je bilo v zadnjih 24 urah v spopadih ubitih pet ukrajinskih vojakov in trije civilisti, 29 vojakov je bilo ranjenih. Po navedbah ukrajinske vojske so bile ukrajinske sile tarča topniških in raketnih napadov več kot stokrat.

Po poročanju novinarja AFP so se spopadi v Donecku nadaljevali vso noč, nekoliko pa so se umirili danes.

Konec minulega tedna je bilo v spopadih na vzhodu Ukrajine ubitih okoli 50 ljudi. V devetmesečnem konfliktu je bilo doslej ubitih že več kot 5100 ljudi, kažejo podatki ZN.

STA


Najbolj brano