Šefa ruske protikorupcijske komisije aretirali s 120 milijoni dolarjev gotovine

Šefa ruske protikorupcijske komisije Dmitrija Zaharčenka so aretirali s 120 milijoni dolarjev gotovine. V Kremlju kljub temu zagotavljajo, da mislijo resno, ko gre za boj proti močno razširjeni korupciji v državi.

Policija je med preiskavo  stanovanja šefa ruske protikorupcijske komisije odkrila več kot 120 milijonov dolarjev 
gotovine v različnih valutah. Foto: Susana Vera
Policija je med preiskavo stanovanja šefa ruske protikorupcijske komisije odkrila več kot 120 milijonov dolarjev gotovine v različnih valutah. Foto: Susana Vera

MOSKVA > Vodjo protikorupcijske agencije na ruskem notranjem ministrstvu so aretirali v soboto zaradi prejemanja “izjemno visokih” podkupnin. Policija je med preiskavo njegovega stanovanja odkrila več kot 120 milijonov dolarjev gotovine v različnih valutah.

Tiskovni predstavnik Kremlja je dejal, da je bil predsednik Vladimir Putin obveščen o tem odmevnem primeru, in zagotovil, da oblasti zatirajo korupcijo med uradniki. “Boj proti korupciji je večplasten proces, ki je poln ovir in zelo kompleksen,” je dejal Dmitrij Peskov.

Kritiki očitajo Putinu, da si zatiska oči pred močno razširjeno korupcijo in da so si ljudje iz njegovega kroga nakopičili ogromno bogastvo, odkar je na oblasti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nedavno je močno odmeval tudi primer uradnika Preiskovalnega odbora, ruske različice FBI, ki je bil julija aretiran zaradi suma, da je od mafijskega šefa sprejel veliko podkupnino v zameno za opustitev preiskave proti njemu.

STA


Najbolj brano