Schäuble ni optimističen glede dogovora o Grčiji

Nemški finančni minister Wolfgang Schäuble ni optimističen, da bo dogovor posojilodajalcev in Grčije o reformah v zameno za nadaljnjo finančno pomoč mogoče doseči danes. Ocenjuje, da od ponedeljka ni veliko napredka. Preboja za zdaj ni, pogajalci čakajo usmeritve od finančnih ministrov držav v območju evra.

Nemški finančni minister Wolfgang Schäuble ni optimističen, 
da bo dogovor posojilodajalcev in Grčije o reformah v 
zameno za nadaljnjo finančno pomoč mogoče doseči danes. Foto: Wikipedia
Nemški finančni minister Wolfgang Schäuble ni optimističen, da bo dogovor posojilodajalcev in Grčije o reformah v zameno za nadaljnjo finančno pomoč mogoče doseči danes. Foto: Wikipedia

BRUSELJ > “Sedaj bomo poročali ministrom o stanju v pogajanjih in od njih dobili nadaljnje usmeritve,” je povedal podpredsednik Evropske komisije Valdis Dombrovskis, pristojen za evro.

Po zelo intenzivnih pogajanjih je napredek, a nismo še na cilju, še vedno je nekaj odprtih vprašanj, je še povedal Dombrovskis, ki napoveduje dolgo noč.

Avstrijski finančni minister Hans Jörg Schelling pa je povedal, da je eden glavnih problemov vprašanje lajšanja grškega dolga, ter ocenil, da je do dogovora še dolga pot.

Medtem ko nekateri napovedujejo dolgo noč, pa drugi viri ocenjujejo, da zna biti evroskupine kmalu konec in da naj bi se znova sestala v četrtek, medtem pa naj bi pogajalci nadaljevali delo.

STA


Najbolj brano