Savdski kralj razjezil Francoze in predčasno zapustil Azurno obalo

Kralj Savdske Arabije Salman bin Abdulaziz al Savd je v nedeljo nenadoma zapustil francosko Azurno obalo, kjer naj bi po prvotnih načrtih počitnikoval več tednov, na koncu pa je ostal le osem dni. Zaradi enega najvplivnejših Zemljanov z več milijardami pod palcem so sicer zaprli celo plažo, kar je sprožilo val ogorčenja med lokalnim prebivalstvom.

Kralj Savdske Arabije Salman bin Abdulaziz al Savd je v 
nedeljo nenadoma zapustil francosko Azurno obalo, kjer naj 
bi po prvotnih načrtih počitnikoval več tednov, na koncu pa je 
ostal le osem dni. Foto: Wikipedia
Kralj Savdske Arabije Salman bin Abdulaziz al Savd je v nedeljo nenadoma zapustil francosko Azurno obalo, kjer naj bi po prvotnih načrtih počitnikoval več tednov, na koncu pa je ostal le osem dni. Foto: Wikipedia

NICA > Kralj Savdske Arabije Salman bin Abdulaziz al Savd naj bi na francoski rivieri ostal do 20. avgusta, a je nato že v nedeljo pobral kovčke in odšel v Maroko, natančneje v Tangiers, kjer naj bi preživel preostanek dopusta.

Neuradno se govori, da je bil kralj nezadovoljen z dobrodošlico, ki je je bil deležen, in naj ne bi več dopustoval v Franciji.

Za kralja so sicer v kraju Vallauris zaprli javno plažo, kar pa je razjezilo lokalne prebivalce, saj da gre za nesramno kršitev francoske zakonodaje o enakopravnosti. Poleg tega so zanj zgradili posebno dvigalo, s katerim se je lahko iz svoje vile pripeljal direktno na plažo.

Plažo Mirandole so danes znova odprli, dvigalo, ki je bilo postavljeno brez potrebnih dovoljenj, pa odstranjujejo, poroča britanski BBC.

Na čelu nasprotnikov kraljevega obiska oziroma tega, kaj se je počelo njemu na ljubo, je bil eden od mestnih svetnikov v Vallaurisu Jean-Noel Falcou. Falcou je med drugim sprožil peticijo proti zaprtju plaže, pod katero se je nabralo občutno več kot 100.000 podpisov.

“Vsa nelegalna gradbena dela, vse težave, ki jih je to povzročilo, vso zavračanje dialoga s strani francoske države, vse to za vsega osem dni počitnic za savdskega kralja,” je novico o odhodu pomembnega gosta na facebooku komentiral jezni svetnik.

Za razliko od mnogih prebivalcev pa obisk bogatega monarha ni jezil lokalnih trgovcev in turističnih delavcev. Skupaj z njim je namreč v Francijo pripotovalo še kakih tisoč ljudi.

STA


Najbolj brano