Savdskega princa v Libanonu pridržali zaradi velike najdbe drog

Na letališču v libanonskem Bejrutu so danes pridržali savdskega princa in še štiri druge, potem ko so letališki varnostniki odkrili za to letališče rekordne količine drog. Princ Abdel Mosen Bin Valid Bin Abdulaziz naj bi skupaj s štirimi ostalimi prijetimi poskušal pretihotapiti okoli dve toni amfetaminov in nekaj kokaina.

Fotografija je simbolična. Foto: Pu Celje
Fotografija je simbolična. Foto: Pu Celje

BEJRUT > Današnja operacija velja za največjo zasego droge na bejrutskem letališču, je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal neimenovan libanonski varnostni vir.

Našli so dve toni Kaptagona, ki je tržno ime za amfetamin Fenetilin, sintetični stimulant. To sicer v večini držav prepovedano drogo uporabljajo predvsem na Bližnjem vzhodu. Domnevno naj bi ga za spodbudo uporabljali tudi borci v Siriji.

Po navedbah AFP so bile danes najdene droge zapakirane v zabojih, ki naj bi jih natovorili na zasebno letalo, namenjeno v Savdsko Arabijo. Pet savdskih državljanov so na letališču pridržali, zaslišala pa jih je libanonska carina.

Savdska kraljeva družina je v preteklosti v drugih državah imela več srečanj s policijo. Prejšnji mesec so v Los Angelesu aretirali savdskega princa, ki naj bi neko žensko prisilil v oralni seks. A tamkajšnje oblasti ga zaradi pomanjkanja dokazov niso preganjale.

Leta 2013 pa so savdsko princeso v Los Angelesu obtožili, da je neko Kenijko zasužnjila kot služkinjo. A obtožbe so kasneje zavrgli.

STA


Najbolj brano