Savdska Arabija od decembra aretirala 93 domnevnih džihadistov

Savdska Arabija je od decembra aretirala 93 islamskih skrajnežev, od kateri naj bi bila večina povezana z ekstremistično skupino Islamska država. Večina aretiranih je po navedbah savdskega notranjega ministrstva Savdijcev.

Kralj Savdske Arabije Salman bin Abdulaziz Al Saud  Foto: Wikipedia
Kralj Savdske Arabije Salman bin Abdulaziz Al Saud  Foto: Wikipedia

RIJAD > Savdske varnostne službe so imele po trditvah ministrstva dokaze, ki so jim pomagale pri zgodnjem odkrivanju terorističnih aktivnosti džihadistov v več delih države.

Med pridržanimi je tudi 65-članska z Islamsko državo povezana skupina, ki naj bi načrtovala napade na stanovanjske predele in operacije za podžiganje sektaškega upora. Aretirana je bila še ločena skupina 15 skrajnih Savdijcev. To ekipo je vodil specialist za izdelovanje bomb, preizkušala pa je avtomobile bombe ter načrtovala napade na varnostne organe, vojake in stanovanjske predele, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Oblasti so zatrdile, da so aretirale še dva Sirca in Savdijca, ki so prejšnji mesec načrtovali samomorilski napad na ameriško veleposlaništvo v Rijadu.

Savdska Arabija je del koalicije pod vodstvom ZDA, ki v Iraku in Siriji izvaja zračne napade na položaje Islamske države, potem ko je ta zavzela ogromna območja obeh držav.

STA


Najbolj brano