Samsung po eksplozijah baterij ustavil prodajo galaxy noteov 7

Južnokorejski tehnološki velikan Samsung Electronics je danes sporočil, da bo začasno ustavil prodajo svojega novega pametnega mobilnika galaxy note 7. Za to se je odločil zaradi primerov eksplozij baterij v teh mobilnikih.

Za to se je odločil zaradi primerov eksplozij baterij v teh 
mobilnikih.
Za to se je odločil zaradi primerov eksplozij baterij v teh mobilnikih. 

SEUL > Kmalu po avgustovskem začetku prodaje so različni uporabniki na družbenih omrežjih začeli objavljati posnetke uničenih primerkov mobilnika note 7 in pojasnili, da so se jim mobilniki nenadoma vneli.

Največji proizvajalec mobilnih telefonov na svetu je danes pojasnil, da so doslej zabeležili 35 primerov takšnih incidentov, vzrok zanje pa so okvarjene baterije.

V sodelovanju z dobavitelji že preiskujejo, kateri primerki novega mobilnika imajo potencialno okvarjene baterije. Kljub temu so zaradi varnosti uporabnikov zdaj začasno ustavili prodajo.

Pri tem se za incident uporabnikom opravičujejo, obenem pa pravijo, da bodo v naslednjih tednih tistim, ki so že kupili omenjeni mobilnik, ponudili nove naprave.

Galaxy note 7 so predstavili sredi avgusta letos, doslej pa so jih prodali milijon, med drugim v državah, kot sta Južna Koreja in ZDA. Začasna ustavitev bo zamaknila tudi za september predvideni začetek prodaje novega mobilnika v več evropskih državah.

STA


Najbolj brano