Samomorilski napad pred policijsko postajo na jugu Rusije

Pred policijsko postajo v regiji Stavropol na jugu Rusije se je danes razstrelil samomorilski napadalec, dva sostorilca pa so med poskusom napada ubili, poročanje ruske tiskovne agencije Interfax povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia
Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia

MOSKVA > Napadalcem ni uspelo vstopiti v zgradbo, v napadu pa ni bil poškodovan nihče drug, je sporočila predstavnica policija v vasi Novoselickoje na jugu Stavropola.

Po navedbah lokalnega višjega policijskega uslužbenca Sergeja Karamiševa, ki ga povzema francoska tiskovna agencija AFP, so se razstrelili vsi trije napadalci, ko jim je policist na straži preprečil vstop v poslopje.

Poleg tega naj bi odjeknili še dve eksploziji, pri čemer naj bi pri prvi šlo za granato, vzrok druge pa ni znan. Prav tako za zdaj ni znana identiteta napadalcev, dodaja AFP.

Tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov je medijem sporočil, da oblasti preiskujejo, kdo stoji za napadom.

Stavropol leži na območju, kjer so razmere običajno mirne. Lociran je na najbolj severnem delu Kavkaza, kjer se oblasti že več desetletij spopadajo z napadi islamistov.

Ruske sile od septembra lani v Siriji nudijo podporo režimu predsednika Bašarja al Asada. Nedavno je sirska vojska ob ruski podpori dosegla pomembno zmago v boju proti skrajnežem Islamske države v mestu Palmira, trenutno pa so v teku priprave na prevzem Alepa iz rok sirskih upornikov.

IS je po začetku ruskega posredovanja v Siriji predsedniku Vladimirju Putinu napovedala maščevanje. Decembra lani so skrajneži IS prevzeli odgovornost za napad v kraju Derbent v Dagestanu.

STA


Najbolj brano