Ryanair prehitel Lufthanso

Irski letalski prevoznik Ryanair je lani po številu prepeljanih potnikov s prestola izrinil nemško Lufthanso. V nemški letalski družbi so lani našteli 109,7 milijona potnikov, z irskim nizkocenovnikom pa jih je letelo 117 milijonov. Oba prevoznika sta v primerjavi z letom 2015 zabeležila rast števila potnikov.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

FRANKFURT > Iz nemškega letalskega prevoznika so sporočili, da so lani zabeležili 1,8-odstotno rast števila potnikov, medtem ko so v Ryanairu zabeležili kar 15-odstoten skok, poroča agencija Reuters. Irski prevoznik je potnike privabil predvsem z nizkimi cenami letalskih vozovnic.

V lanskem letu so sicer močne rezultate zabeležili tudi drugi nizkocenovniki. Po poročanju Reutersa so v norveškem prevozniku Air Shuttle zabeležili 29 milijonov potnikov, kar je 14 odstotkov več kot leto prej, v prevozniku Wizz Air pa so jih našteli 22,7 milijona oziroma 19 odstotkov več kot leta 2015.

EasyJet, ki so ga bolj kot konkurente prizadele stavke v Franciji, obenem pa so se turisti zaradi strahu pred terorističnimi napadi izogibali nekaterim destinacijam, v katere leti, je medtem zabeležil 6,6-odstotno rast potnikov. Lani je tako z Easyjetom potovalo 74,5 milijona potnikov.

STA


Najbolj brano