Ruska policija zaradi umora Nemcova aretirala pet osumljencev

Ruska policija je zaradi umora ruskega opozicijskega voditelja Borisa Nemcova skupno aretirala že pet osumljencev, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa potrdil tiskovni predstavnik preiskovalcev Vladimir Markin. Ta je aretacije potrdil na svojem twitter profilu, ni pa razkril drugih podrobnosti.

Zaradi umora Borisa Nemcova  je policija doslej aretirala pet osumljencev. Foto: Wikipedia
Zaradi umora Borisa Nemcova je policija doslej aretirala pet osumljencev. Foto: Wikipedia

MOSKVA > Pred tem je sekretar varnostnega sveta ruske republike Ingušetija Albert Barakojev potrdil aretacijo še dveh osumljencev v Ingušetiji, od katerih naj bi bil eden mlajši brat Anzorja Gubaševa, ki so ga zaradi umora Borisa Nemcova že prijeli skupaj z Zaurom Dadajevem.

Po poročanju ruskih medijev naj bi bil Dadajev namestnik bataljona, ki spada pod čečensko notranje ministrstvo, Gubašev pa naj bi delal v Moskvi za zasebno varnostno podjetje. Danes naj bi se osumljenca pojavila pred sodiščem v Moskvi, a za zdaj ni znano, ali velja to samo za omenjeno dvojico, ali za vse osumljence.

Ruska tiskovna agencija Interfax je pred tem poročala, da naj bi brata dlje časa živela v Moskvi. Interfax je, sklicujoč se na preiskovalne kroge, tudi poročala, da naj bi se nek drug osumljenec v čečenski prestolnici Grozni razstrelil v času, ko so ga ruske oblasti v noči na nedeljo poskušale prijeti. Pristojne oblasti tega uradno še niso potrdile.

Informacij o morebitnih motivih za umor Nemcova, ki so ga ubili pred več kot tednom ni, še ni.

STA


Najbolj brano