Rusija v zadnjih napadih zadela 49 ciljev v Siriji

Ruska vojska je po zadnjih letalskih napadih v Siriji sporočila, da so njihova letala zadela 49 "terorističnih ciljev", med drugim tudi tabor za usposabljanje Islamske države ter poveljniško postojanko z Al Kaido povezane Fronte al Nusra.

Ruski premier Vladimir Putin Foto: Itar-Tass
Ruski premier Vladimir Putin Foto: Itar-Tass

MOSKVA > Moskva je sporočila, da so zadeli okoli 500 ciljev teroristov, odkar so 30. septembra v podporo režimskim silam sirskega predsednika Bašarja al Asada začeli z intenzivnimi napadi, a doslej se učinek na terenu zdi zanemarljiv.

Rusija ob tem vztraja, da napada le cilje IS ter drugih skupin, za katere meni, da so "teroristične", a ZDA in njene zaveznice trdijo, da večinoma cilja zmerne upornike, ki se borijo proti Asadu.

Po navedbah ruskega obrambnega ministrstva so njihova letala v zadnjih 24 urah v provinci Idlib na severozahodu države zadela poveljniško postojanko Fronte al Nusra.

V obalni provinci Latakija pa naj bi Rusija po svojih navedbah uničila tudi "velik tabor IS za usposabljanje". Zadeli naj bi tudi cilje v pokrajinah Alep, Hama in Damask.

Sirska vojska sicer ob podpori borcev libanonskega gibanja Hezbolah ter borcev iz Irana v zadnjih dveh tednih izvaja kopensko ofenzivo na jugu province Alep na severu države, ter v provincah Hama in Homs v osrednjem delu, pa tudi v Latakiji in okolici Damaska.

STA


Najbolj brano