Rusija uvedla sankcije proti več ameriškim državljanom

V odziv na ameriške sankcije zaradi ukrajinske krize je Rusija več ameriškim državljanom prepovedala vstop v državo. Med drugim gre za ljudi, ki so bili udeleženi v kršitvah človekovih pravic v zaporu Abu Graib v Iraku in v taborišču za osumljene teroriste Guantanamo na Kubi, je danes sporočilo rusko zunanje ministrstvo.

V odziv na ameriške sankcije  je Rusija več ameriškim državljanom  prepovedala vstop v državo. Med drugim gre za ljudi, ki so bili udeleženi v kršitvah človekovih pravic v zaporu v taborišču za osumljene teroriste Guantanamo na Kubi Foto: STA
V odziv na ameriške sankcije je Rusija več ameriškim državljanom prepovedala vstop v državo. Med drugim gre za ljudi, ki so bili udeleženi v kršitvah človekovih pravic v zaporu v taborišču za osumljene teroriste Guantanamo na Kubi Foto: STA

MOSKVA > “Večkrat smo poudarili, da je za nas govorica kazenskih ukrepov napačna. A tovrstni koraki imajo posledice,” je povedal tiskovni predstavnik zunanjega ministrstva Aleksander Lukaševič.

Rusija se je za to potezo odločila, ko so ZDA skupaj z EU pred dnevi zaostrile sankcije zoper Rusijo zaradi ukrajinske krize. Ameriško finančno ministrstvo je takrat sporočilo, da gre za najstrožje sankcije proti ruskemu gospodarstvu doslej, še posebej obrambnemu, energetskemu in finančnemu sektorju. Zahod Rusiji očita, da se premalo zavzema za pomiritev razmer v Ukrajine in da celo podpira proruske skrajneže na vzhodu Ukrajine.

STA


Najbolj brano