Rusija iz Sredozemskega morja obstreljevala IS

Rusija je iz Sredozemskega morja izstrelila več vodenih raket, s katerimi je ciljala na točke skrajne skupine Islamska država (IS) v sirski provinci Hama, je danes sporočilo rusko obrambno ministrstvo. Kot so dodali, sta bila Turčija in Izrael obveščena o napadu.

Rusija, ki je dolgoletni zaveznik Sirije, je prejšnji teden še 
sporočila, da je bil v napadu ruskih letal v Siriji konec maja 
verjetno ubit vodja IS Abu Bakr al Bagdadi. Foto: Vir: Wikipedia
Rusija, ki je dolgoletni zaveznik Sirije, je prejšnji teden še sporočila, da je bil v napadu ruskih letal v Siriji konec maja verjetno ubit vodja IS Abu Bakr al Bagdadi. Foto: Vir: Wikipedia

DAMASK > Rusija naj bi uspešno zadela več poveljniških točk in skladišč orožja skrajne skupine. V operaciji sta sodelovali dve fregati in podmornica, ki so skupaj izstrelili šest vodenih raket kalibr.

V izjavi ruskega obrambnega ministrstva so zapisali, da so o izstrelitvi obvestili sosednji državi Izrael in Turčijo, niso pa omenili ZDA.

Rusija je namreč pred kratkim prekinila vojaško komuniciranje z ZDA, ko so te sestrelile sirsko bojno letalo.

Rusija, ki je dolgoletni zaveznik Sirije, je prejšnji teden še sporočila, da je bil v napadu ruskih letal v Siriji konec maja verjetno ubit vodja IS Abu Bakr al Bagdadi. Rusko zunanje ministrstvo v četrtek še vedno ni uradno potrdilo njegove smrti.

STA


Najbolj brano