Rovinjski gostinec je diskriminiral tuje turiste

Lastnik lokala Roxy bar v Rovinju Damir Hubar je s svojo “politiko” dvojnih cen za domače in tuje goste diskriminiral tuje turiste. Tako je odločila inšpekcija hrvaškega ministrstva za turizem, poroča Glas Istre. Inšpekcija bo v roku 15 dni od njihovega nadzora vložila obtožni predlog zoper gostinca.

Rovinj Foto: Ana Cukijati
Rovinj Foto: Ana Cukijati

ROVINJ > V lokalu Roxy v Rovinju so zaračunali 72 kun (9,50 evra) za dva kapučina turistoma, ki sta potem račun za nenavadno drago kavo objavila na spletu. Sledil je plaz komentarjev, pripetljaj pa so povzeli številni mediji, tudi tuji. Hrvaški turistični delavci so opozarjali na morebitno škodo, ki jih taki odmevni primeri lahko povzročijo hrvaškemu turizmu, in opomnili še, da tovrstne gostinske prakse dvojnih cen za turiste in domačine, niso etične.

Novinarji Glasa Istre so se odpravili tudi do Roxy bara, kjer pa so jih pričakala zaprta vrata. “Zaradi celotne situacije, v kateri sem se znašel, in s katero sem posledično Rovinj privedel v nezavidljiv položaj, iskreno obžalujem. Moj namen ni bil nikoli diskriminirati nikogar, ampak želel sem 'zaračunati' dejstvo, da so mi na občini za kar nekaj metrov premaknili teraso. Naredil sem napako in se opravičujem. Kar se tiče dvodnevnega zaprtja lokala, je to posledica slabega vremena in obiska inšpekcije. Lokal bo kmalu odprt in imel bo samo en in univerzalni cenik za vse goste,” je za Glas Istre povedal Hubar.

Spletno uredništvo


Najbolj brano