Rolling Stones od Trumpa zahtevajo, naj ne predvaja njihovih pesmi

Ameriška glasbena skupina Rolling Stones nikakor ni zadovoljna, da skorajšnji republikanski kandidat za ameriškega predsednika Donald Trump na predvolilnih zborovanjih predvaja njihove pesmi.

Donald Trump
Donald Trump 

NEW YORK > Poudarili so, da volilnemu štabu Donalda Trumpa niso dali dovoljenja za predvajanje svojih pesmi. Zahtevali so tudi, da Trump nemudoma preneha s predvajanjem.

Tiskovna predstavnica Trumpovega volilnega štaba se na zahtevo Rolling Stonesov doslej še ni odzvala, prav tako ni pojasnila, ali imajo licenco za predvajanje pesmi.

Trump, ki je velik ljubitelj glasbe, na svojih predvolilnih zborovanjih že več mesecev predvaja različno glasbo. Poleg Rolling Stonesov tudi pesmi Eltona Johna, opere in klasični rock. Ena od priljubljenih pesmi na Trumpovih zborovanjih je bila doslej pesem Rolling Stonesov You Can't Always Get What You Want, med torkovim zborovanjem pa je predvolilni štab predvajal njihovo pesem Start me Up.

Rolling Stonesi niso prvi, ki so se ogradili od spornega nepremičninskega mogotca. Doslej so se z zahtevo, naj ne uporabljajo njihovih pesmi, na Trumpov volilni štab obrnili že Adele, Aerosmith in Neil Young.

Na političnih zborovanjih v ZDA sicer organizatorji ne potrebujejo dovoljenja glasbenikov za predvajanje njihovi pesmi, če pri organizacijah za avtorske pravice ASCAP in BNI pridobijo ustrezno licenco, imajo pa glasbeniki pravico do pridržka.

STA


Najbolj brano