Putin si je znižal plačo

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes obelodanil, da si bo spričo gospodarske krize v državi za deset odstotkov znižal plačo, manj pa bodo v žep dali tudi drugi najvišji uradniki, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Vladimir Putin Foto: Wikipedia
Vladimir Putin Foto: Wikipedia

MOSKVA > V skladu z dekretom, ki ga je podpisal Vladimir Putin, bodo imeli skupaj z njim za deset odstotkov nižjo plačo še premier Dmitrij Medvedjev, generalni tožilec Jurij Šajka in predsednik vplivnega preiskovalnega odbora Aleksander Bastrikin.

Znižanje plač se nanaša tudi na vse uslužbence v predsednikovem uradu in ministre. Dekret velja od 1. marca do 31. decembra.

Putin je odločitev o znižanju svoje plače sprejel manj kot leto dni potem, ko je Kremelj objavil, da si je predsednik plačo zvišal za trikrat. Putin, ki trdi, da živi skromno življenje, je v letu 2013 zaslužil manj kot ministri.

Rusko gospodarstvo so močno prizadele zahodne sankcije zaradi ruske podpore separatistom na vzhodu Ukrajine. To in padanje cen nafte je decembra lani vodilo v razpolovitev vrednosti rublja nasproti dolarju.

STA


Najbolj brano