Putin po uradnih podatkih lani zaslužil 119.000 evrov

Ruski predsednik Vladimir Putin je po uradnih podatkih minulo leto zaslužil 8,9 milijona rubljev (119.000 evrov), kar je manj kot nekateri njegovi zaposleni. Njegov tiskovni predstavnik Dmitrij Peskov je, za primerjavo, zaslužil štirikrat več, in sicer 36,7 milijona rubljev (dobrih 489.000 evrov).

Ruski predsednik Vladimir Putin je po uradnih podatkih 
minulo leto zaslužil 8,9 milijona rubljev (119.000 evrov), kar je 
manj kot nekateri njegovi zaposleni. Foto: Itar-Tass
Ruski predsednik Vladimir Putin je po uradnih podatkih minulo leto zaslužil 8,9 milijona rubljev (119.000 evrov), kar je manj kot nekateri njegovi zaposleni. Foto: Itar-Tass

MOSKVA > Medtem je namestnik predsednika Vjačeslav Volodin zaslužil 87,1 milijona rubljev (1,16 milijona evrov), poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V Nemčiji kanclerka Angela Merkel zasluži dvakrat toliko kot Putin, a vendarle manj kot nekateri visoki državni uradniki. Afera Panamski dokumenti je sicer vzpodbudila vprašanja o tem, ali morda Putin svoje premoženje skriva v kakšnem offshore podjetju, do katerega ima dostop.

A izrecno se v dokumentaciji ne pojavlja, le posredno, saj naj bi njegovi sodelavci na skrivaj prenesli kar dve milijardi dolarjev prek bank in skrivnih podjetij.

Sicer pa je kot lastno premoženje Putin prijavil dačo oziroma počitniško hišo z zemljiščem v velikosti 1500 kvadratnih metrov, stanovanje s 77 kvadratnimi metri ter pripadajočo garažo, tri avtomobile in prikolico.

Ruski premier Dmitrij Medvedjev je glede na uradne podatke lani zaslužil 8,8 milijona rubljev (117.300 evrov), vodja Putinovega kabineta Sergej Ivanov pa 10,3 milijona rubljev (137.000 evrov).

STA


Najbolj brano