Putin odhaja na dvodnevni delovni obisk na Krim

Ruski predsednik Vladimir Putin začenja dvodnevni delovni obisk na polotoku Krim. Danes bo obiskal Sevastopol, kjer se bo sestal s člani varnostnega sveta, osrednji dogodek pa bo v četrtek, ko se bo v Jalti srečal s poslanci državne dume, poroča ruska tiskovna agencija Itar-tass.

Ruski predsednik Vladimir Putin  začenja dvodnevni delovni obisk na polotoku Krim Foto: STA
Ruski predsednik Vladimir Putin začenja dvodnevni delovni obisk na polotoku Krim Foto: STA

MOSKVA > V četrtek je “pričakovati odprt pogovor s poslanci glede aktualnih vprašanj v državi,” so sporočili iz Kremlja. Poudarili so, da bo “posebna pozornost namenjena vprašanjem praktičnega strankarskega dela v sodobni konkurenčni sredini”.

Četrtkovega srečanja, kjer bo zbrane nagovoril predsednik države, se bodo udeležili tudi predsednik vlade in predsednik stranke Enotna Rusija Dmitrij Medvedjev in predsednik državne dume Sergej Nariškin, predsedniki strank ter različni ministri. Srečanje visokega političnega vrha je povezano predvsem z vročo politično jesenjo, saj bodo sredi septembra v Rusiji potekale volitve.

V Rusiji bo namreč 14. septembra dan, ko bodo po državi potekale volitve na več ravneh. Prebivalci bodo izbirali voditelje 30 od skupno 85 subjektov federacije. Povečini bodo volili guvernerje regij in predsednike nekaterih republik, istočasno pa bodo v 14 subjektih potekale volitve poslancev zakonodajnih organov državnih oblasti.

Tokratni obisk Vladimirja Putina na polotoku Krim je že drugi, odkar je bil Krim marca - sicer ob mednarodnem nepriznavanju - priključen Rusiji. Prvič je Putin Krim obiskal 9. maja, ko si je ob dnevu zmage v Sevastopolu ogledal parado morske in zračne flote.

STA


Najbolj brano