Putin obsodil umor Nemcova kot sramotno tragedijo

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes umor voditelja ruske opozicije Borisa Nemcova obsodil kot sramotno tragedijo. Hkrati je od pristojnih oblasti zahteval, da morajo storiti več za preprečitev najhujših zločinov, tudi tistih s političnim ozadjem, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes umor voditelja ruske opozicije Borisa Nemcova obsodil kot sramotno tragedijo.  Foto: Wikipedia
Ruski predsednik Vladimir Putin je danes umor voditelja ruske opozicije Borisa Nemcova obsodil kot sramotno tragedijo.  Foto: Wikipedia

MOSKVA > Na srečanju z vodstvom ruskega notranjega ministrstva je Vladimir Putin dejal, da je napočil čas, da se Rusija osvobodi tragedij, kakršna je bil sramoten umor Borisa Nemcova v središču Moskve.

Vodja ruske obveščevalne službe FSB Aleksander Bortnikov je v zvezi s petkovim umorom Nemcova dejal, da obstaja nekaj osumljenih, kot je to vedno v takih primerih. Ostalih podrobnosti ni razkril. Neimenovani predstavnik ruskega pravosodja je pred tem potrdil, da pristojne oblasti preiskujejo umor in nezakonito posedovanje orožja.

Ruska državna televizija je danes objavila posnetke potapljačev, ki v reki Moskvi iščejo orožje. Preiskovalci domnevajo, da je storilec nemudoma po umoru pištolo vrgel čez most v reko.

Rusko finančno ministrstvo pa je danes zanikalo poročila, da naj bi bilo vozilo, s katerim je pobegnil morilec, del voznega parka ministrstva. Na posnetkih nadzornih kamer je videti, da je vozilo ministrstva mimo kraja zločina peljalo šele kasneje, je po navedbah dpa dejal neimenovani tiskovni predstavnik ministrstva.

Nemcova so neznanci v petek pozno zvečer ubili v središču Moskve v neposredni bližini Kremlja.

STA


Najbolj brano