Putin med prvimi svetovnimi voditelji čestital Trumpu

Ruski predsednik Vladimir Putin je med prvimi svetovnimi voditelji čestital novo izvoljenemu predsedniku ZDA Donaldu Trumpu in izrazil željo po boljših odnosih med Rusijo in ZDA ter po konstruktivnem dialogu. Predsednik ruskega parlamenta Vjačeslav Volodin je v imenu poslancev dejal, da prav tako pričakuje bolj sproščen odnos med obema državama.

Ruski predsednik Vladimir Putin je med prvimi svetovnimi 
voditelji čestital  Donaldu Trumpu in izrazil željo po boljših 
odnosih med Rusijo in ZDA ter po konstruktivnem dialogu. Foto: Leo Caharija
Ruski predsednik Vladimir Putin je med prvimi svetovnimi voditelji čestital Donaldu Trumpu in izrazil željo po boljših odnosih med Rusijo in ZDA ter po konstruktivnem dialogu. Foto: Leo Caharija

MOSKVA > Vladimir Putin si želi boljših odnosov med ZDA in Rusijo v teh kritičnih razmerah, v interesu obeh držav in sveta pa je konstruktiven dialog, osnovan na enakopravnosti in spoštovanju, je v izjavi za javnost zapisal Kremelj.

Putin je Donalda Trumpa podprl že med volilno kampanjo, Trump pa je večkrat pohvalil ruskega predsednika in izrazil pripravljenost na sodelovanje z njim.

Boljših odnosov z ZDA si želi tudi predsednik ruskega parlamenta Vjačeslav Volodin. “Amerika lahko spet postane velika, če bo spoštovala ravnotežje sil in bo vstopila v skladno, multipolarno arhitekturo 21. stoletja skupaj z nami,” pa je za rusko tiskovno agencijo Tass povedal Leonid Sluckij, predsednik odbora za zunanjo politiko.

Politični analitik Vjačeslav Nikonov meni, da so republikanci do zmage prišli v volitvah proti uveljavljeni družbi, vodja komunistične partije Genadij Zjuganov pa je dejal, da gre za globok razkol ameriške elite.

STA


Najbolj brano