Putin in Trump bi se lahko sestala še pred julijskim vrhom G20

Predsednika Rusija in ZDA, Vladimir Putin in Donald Trump, bi se lahko srečala še pred vrhom skupine G20, ki bo 7. in 8. julija v Hamburgu, je danes v Moskvi dejal Putinov tiskovni predstavnik Dmitrij Peskov. Predsednika sta se v soboto pogovarjala po telefonu in se med drugim dogovorila, da njuni svetovalci dorečejo kraj in čas srečanja.

Vladimir Putin Foto: STA
Vladimir Putin Foto: STA

MOSKVA > “Priča smo bili pripravljenosti, da se težka vprašanja rešijo s pomočjo pogovorov in dialoga,” je še dejal Dmitrij Peskov. Potrdil je tudi, da je prezgodaj govoriti o kakršnemu koli dogovoru glede sankcij proti Rusiji. Tako Donald Trump kot Vladimir Putin si želita izboljšanja zaostrenih dvostranskih odnosov.

Ruski zunanji minister Sergej Lavrov pa je glede sobotnega, prvega pogovora med predsednikoma od inavguracije Trumpa, danes razkril, da je pokazal, da želita predsednika medsebojno komunicirati brez moralnih pridig in na podlagi nacionalnih interesov. Dodal je, da je pogovor potekal v znamenju medsebojnega spoštovanja.

Putin in Trump sta se tako med drugim dogovorila o skupnem boju proti skrajni skupini Islamska država, ki bi lahko bilo po mnenju Kremlja uspešno, če bosta sodelovali vojski obeh držav, še navaja nemška tiskovna agencija dpa.

STA


Najbolj brano