Putin in Erdogan se ne bosta srečala

Rusija je danes sporočila, da za v torek načrtovanega srečanja med ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom in njegovim turškim kolegom Recepom Tayyipom Erdoganom ne bo. Odnosi med Rusijo in Turčijo po turški sestrelitvi ruskega bojnega letala v Siriji še naprej ostajajo napeti.

Rusija je danes sporočila, da za v torek načrtovanega 
srečanja med ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom in 
njegovim turškim kolegom Recepom Tayyipom Erdoganom 
ne bo. Foto: Itar-Tass
Rusija je danes sporočila, da za v torek načrtovanega srečanja med ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom in njegovim turškim kolegom Recepom Tayyipom Erdoganom ne bo. Foto: Itar-Tass

MOSKVA > Srečanje med voditeljema Turčije in Rusije so napovedali na vrhu držav skupine G20 16. novembra, ki ga je gostila Ankara. A le dober teden kasneje je Turčija sestrelila eno od ruskih vojaških letal, ki je izvajalo operacijo v Sirijo, s tem pa so se odnosi med Moskvo in Ankaro drastično zaostrili. Erdogan vztraja, da je bilo letalo večkrat opozorjeno, da je kršilo turški zračni prostor, preden so ga sestrelili, a Putin po drugi strani trdi, da kršitev ni bilo.

"Srečanja ne bo. Ni načrtovano," je danes povedal tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov.

Putin se zaradi incidenta v Siriji, ki je vodil tudi v uvedbo ruskih sankcij proti Turčiji, z Erdoganom ni želel srečati že ob robu podnebne konference v Parizu, prav tako pa ni sprejemal klicev turškega predsednika.

STA


Najbolj brano