Putin: Turčija s sestrelitvijo letala namerno pahnila odnose z Rusijo v slepo ulico

Turčija je s sestrelitvijo letala namerno pahnila odnose z Rusijo v slepo ulico in še vedno ni ponudila ne opravičila ne predlogov za povračilo škode, je po poročanju ruske tiskovne agencije Tass danes v Moskvi izjavil ruski predsednik Vladimir Putin.

Putin je danes ponovil, da je bila turška sestrelitev ruskega 
letala, ki je bilo na bojni nalogi v Siriji, “nož v hrbet” in 
nerazumljivo dejanje izdaje. Foto: Itar-Tass
Putin je danes ponovil, da je bila turška sestrelitev ruskega letala, ki je bilo na bojni nalogi v Siriji, “nož v hrbet” in nerazumljivo dejanje izdaje. Foto: Itar-Tass

MOSKVA > Ponovil je, da je bila turška sestrelitev ruskega letala, ki je bilo na bojni nalogi v Siriji, “nož v hrbet” in nerazumljivo dejanje izdaje, še posebej s strani tistih, ki jih je imela Rusija za partnerje v boju proti terorizmu.

Na slovesnosti ob sprejemu poverilnih pisem več novih veleposlanikov v Moskvi je ponovil poziv k mednarodni koaliciji za boj proti terorizmu in k podpori ruskim operacijam v Siriji. Opozoril je, da je do pojava džihadistične skupine Islamska država prišlo, ker določene države niso ukrepale, še navaja Tass.

Suhoj Su-24, ki je bil na misiji na severu Sirije, je v torek sestrelil turški lovec F-16. Turčija trdi, da je rusko letalo kršilo turški zračni prostor, medtem ko Rusija vztraja, da je bilo ves čas v sirskem zračnem prostoru.

STA


Najbolj brano