Pusićeva: Hrvaška Srbiji ne bo metala polen pod noge na poti v EU

Hrvaška zunanja ministrica Vesna Pusić je v soboto zanikala ugibanja, da bi Hrvaška lahko kakorkoli ovirala Srbijo na njeni poti v Evropsko unijo. Ocenila je, da so odnosi med Zagrebom in Beogradom dobri in korektni.

Hrvaška zunanja ministrica Vesna Pusić je  zanikala ugibanja, da bi Hrvaška lahko kakorkoli ovirala Srbijo na njeni poti v Evropsko unijo.  Foto: STA
Hrvaška zunanja ministrica Vesna Pusić je zanikala ugibanja, da bi Hrvaška lahko kakorkoli ovirala Srbijo na njeni poti v Evropsko unijo.  Foto: STA

BEOGRAD > “Ne verjamem, da bi se pomembnost Hrvaške v EU z vstopom Srbije zmanjšala, temveč je to naš varnostni interes,” je Vesna Pusić dejala v soboto objavljenem intervjuju s srbskim časnikom Večernje novosti. Ocenila je, da je potreben napredek pri izpolnjevanju evropskih standardov v vseh državah, ki mejijo s Hrvaško.

“Na ta način dobivamo varne in stabilne države na svojih mejah in zato bomo Srbiji pomagali na njeni evropski poti,” je zagotovila Pusićeva in dodala, da Hrvaška “nima arogantnega stališča z višine” ter da ve, kako težka je bila pot v EU. Zato po njenem tveganja, da bi Hrvaška Srbijo ovirala na poti v EU, ni.

Hrvaška zunanja ministrica je ocenila, da so odnosi med Srbijo in Hrvaško zelo dobri in korektni. “Danes obstaja zavedanje, da moramo v svojem sosedstvu pokazati, da lahko delujemo civilizirano. Edino tako nas bodo drugi lahko vzeli resno,” je po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina dejala Pusićeva.

STA


Najbolj brano