V Nigeriji so ugrabili 40 fantov

Domnevni pripadniki skrajne islamske skupine Boko Haram so na silvestrovo v odročni vasici na severu Nigerije ugrabili 40 fantov. O ugrabitvi se je izvedelo šele potem, ko so vaščani, ki so uspeli pobegniti, v petek zvečer dosegli mesto Maiduguri.

Domnevni pripadniki skrajne islamske skupine Boko Haram so na silvestrovo v odročni vasici na severu Nigerije ugrabili 40 fantov. Foto: Wikipedia
Domnevni pripadniki skrajne islamske skupine Boko Haram so na silvestrovo v odročni vasici na severu Nigerije ugrabili 40 fantov. Foto: Wikipedia

LAGOS > Več deset borcev Boko Haram naj bi v sredo zvečer vdrlo v vas Malari in odpeljalo moške, stare od 10 do 23 let, v bližnji gozd, kjer naj bi se nahajalo eno glavnih oporišč islamistov.

“Prišli so s poltovornjaki in oboroženi s pištolami. Vse moške iz vasi so zbrali pred hišo vaškega poglavarja, kjer so nam pridigali. Nato so odbrali 40 naših fantov in jih odpeljali,” je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal Bulama Muhammad. “Med njimi sta moja sinova in trije nečaki. Mislim, da jih bodo uporabili za nabornike,” je dodal.

Po vdoru skrajnežev je veliko vaščanov iz Malarija in sosednjih vasi pobegnilo, ker se bojijo novih vpadov in ugrabitev. Vas Malari se nahaja nedaleč od mesta Gwoza, ki so ga skrajneži junija lani zavzeli in tam razglasili kalifat.

Islamisti Boko Harama so aprila lani sprožili mednarodno ogorčenje in obsodbe, ko so vdrli v Chibok in ugrabili skupno 276 šolark. Več kot 200 jih še vedno zadržujejo.

STA


Najbolj brano