Italija pošilja vojake na slovensko-italijansko mejo

90 italijanskih vojakov bo od prihodnjega tedna okrepilo obmejne nadzorne dejavnosti v Furlaniji-Julijski krajini. 35 vojakov bo dejavnih pri nekdanjih mejnih prehodih na Tržaškem, prav toliko v videmski pokrajini, 20 pa na Goriškem, poroča Primorski dnevnik.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

TRST > Novico je sporočila tržaška prefektinja in vladna komisarka Francesca Adelaide Garufi, ki je pojasnila, da so ti ukrepi povezani tako z “nedavnimi mednarodnimi dogodki kot s svetim letom”. Poostreni nadzor naj ne bi bil povezan samo z migracijskimi tokovi, temveč s terorizmom, čeprav konkretnih in specifičnih groženj zaenkrat ni, dodaja časnik.

Cilj naj bi bil sistematično preverjati položaj vseh državljanov iz držav zunaj schengenskega območja, predvsem ob vstopu v Italijo. Občasno bodo policijski organi pregledovali tudi dokumente državljanov iz območja schengna, kar se že dogaja. “Vojaki bodo v sodelovanju z mejno policijo nadzirali obmejni pas in pristanišče, ne bodo ponovno vzpostavili mejnih prehodov,” je še dodala prefektinja in poudarila, da so odnosi z varnostnimi organi sosednjih držav odlični.

Spletno uredništvo


Najbolj brano