Preko Avstrije le še begunci, ki bodo zaprosili za azil v Nemčiji

Avstrija bo od konca prihodnjega tedna preko svojega ozemlja pustila le še tiste begunce, ki bodo hoteli zaprositi za azil v Nemčiji, ne pa tudi v drugih državah, kot je na primer Švedska, je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA danes povedala avstrijska notranja ministrica Johanna Mikl-Leitner.

 Avstrija bo od konca prihodnjega tedna preko svojega 
ozemlja pustila le še tiste begunce, ki bodo hoteli zaprositi za 
azil v Nemčiji, ne pa tudi v drugih državah, kot je na primer 
Švedska. Foto: Vesna Humar
Avstrija bo od konca prihodnjega tedna preko svojega ozemlja pustila le še tiste begunce, ki bodo hoteli zaprositi za azil v Nemčiji, ne pa tudi v drugih državah, kot je na primer Švedska. Foto: Vesna Humar

DUNAJ > Za avstrijsko televizijo Ö1 je Johanna Mikl-Leitner dejala, da bodo vsakega begunca, ki bo želel na Švedsko, na meji zavrnili.

To je, je pojasnila, odziv Avstrije na zaostritev režima na avstrijski meji z nemško deželo Bavarsko, potem ko je Nemčija začela zavračati vse tiste, ki ne mislijo zaprositi za azil v Nemčiji, ampak želijo pot nadaljevati naprej proti drugim zahodnoevropskim državam.

Avstrija bo uvedla tudi zgornjo mejo števila beguncev, ki jih namerava sprejeti. Ta številka za zdaj še ni določena, je povedala ministrica.

Ko bo ta prag dosežen, bodo ostali morali čakati v t. i. “tranzitnih conah” oziroma “tamponskih conah”. “Ne bomo jih več pustili v notranjost države. Zanje bomo skrbeli tam in nikjer drugje,” je napovedala avstrijska ministrica.

Poleg tega bo Avstrija potem, ko bo zgornja meja dosežena, po zgledu Švedske zgolj še sprejemala prošnje za azil, ne bo jih pa več obravnavala, je še dejala Mikl-Leitnerjeva, poroča APA.

STA


Najbolj brano