Predsednik Goriške pokrajine napovedal protest proti žici v Istri

Predsednik Goriške pokrajine Enrico Gherghetta bo v četrtek skupaj z nekaterimi župani in svetniki svoje pokrajine na mejnem prehodu Dragonja, kjer se mu bodo pridružili še istrski župani, protestiral proti žični ograji, ki jo je Slovenija postavila na meji s Hrvaško za obvladovanje migrantskih tokov, danes poroča Primorski dnevnik.

Predsednik Goriške pokrajine Enrico Gherghetta bo v četrtek 
skupaj z nekaterimi župani in svetniki svoje pokrajine na 
mejnem prehodu Dragonja, kjer se mu bodo pridružili še 
istrski župani, protestiral proti žični ograji, ki jo je Slovenija 
postavila na meji s Hrvaško za obvladovanje migrantskih 
tokov. Foto: Alenka Penjak
Predsednik Goriške pokrajine Enrico Gherghetta bo v četrtek skupaj z nekaterimi župani in svetniki svoje pokrajine na mejnem prehodu Dragonja, kjer se mu bodo pridružili še istrski župani, protestiral proti žični ograji, ki jo je Slovenija postavila na meji s Hrvaško za obvladovanje migrantskih tokov. Foto: Alenka Penjak

GORICA > Enrico Gherghetta je po pisanju dnevnika poudaril, da žična ograja ogroža temelje Evropske unije in jo je treba čim prej odstraniti.

“Brezmiselno je, da se pogovarjamo o čezmejnem sodelovanju, ko imamo v neposredni bližini bodečo žico. Naša ideja o Evropi je v Istri pod velikim vprašajem,” je opozoril predsednik Goriške pokrajine.

Gherghetta se bo v četrtek dopoldan ob spremstvu nekaterih pokrajinskih odbornikov in svetnikov ter županov odpravil iz italijanskega Tržiča proti Dragonji, kjer se mu bodo pridružili še nekateri istrski župani in predstavniki tamkajšnjih združenj. Opoldne bodo priredili shod ob žičnati ograji pri mejnem prehodu Dragonja.

STA


Najbolj brano