Pred obalo Libije rešili 84 migrantov

Italijanska obalna straža je danes v Sredozemlju rešila 84 migrantov na gumijastem čolnu, ki se je potapljal. Vsi priseljenci, ki jih je ladja Fiorillo rešila 64 kilometrov pred obalo Libije, potem ko je obalna straža prejela klic na pomoč, so iz podsaharske Afrike, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Fotografija je simbolična. Foto: Morh
Fotografija je simbolična. Foto: Morh

RIM > Malo pred tem je v sicilsko pristanišče Catania prispelo novih 220 migrantov, ki jih je približno 40 kilometrov od libijske obale rešilo plovilo italijanske finančne straže. Migranti so se gnetli na dveh 14 metrov dolgih gumijastih čolnih.

Mario Morcone, ki je na italijanskem notranjem ministrstvu pristojen za priseljevanje, je po poročanju časnika Il Messaggero povedal, da Italija trenutno gosti približno 81.000 priseljencev, od tega je 13.000 mladoletnikov brez spremstva, ki jih bodo namestili v različnih deželah.

Val priseljencev, ki poskušajo priti čez Sredozemsko morje v Evropo, se tako nadaljuje. Italijansko notranje ministrstvo pričakuje, da se jih bo do septembra na nevarno pot vsak teden podalo približno 5000. Če se bodo te napovedi uresničile, bo v Italijo letos prispelo približno 200.000 migrantov.

STA


Najbolj brano