Pred obalo Italije domnevno utonilo okoli 40 prebežnikov

Pred obalo Italije je domnevno utonilo okoli 40 prebežnikov, potem ko se je njihov gumijasti čoln na poti čez Sredozemlje znašel v težavah, je danes sporočila človekoljubna organizacija Save the Children, poročajo tuje tiskovne agencije.

V Italiji se je izkrcalo že na tisoče prebežnikov, ki so jih rešili v 
Sredozemlju. Foto: Arhiv Pn
V Italiji se je izkrcalo že na tisoče prebežnikov, ki so jih rešili v Sredozemlju. Foto: Arhiv Pn

RIM > Kot je v Catanii na vzhodu Sicilije pojasnila tiskovna predstavnica organizacije Giovanna Di Benedetto, se je po navedbah prič, ki so preživele brodolom in so davi prispele na Sicilijo, plovilo znašlo v težavah pred obalo Sicilije.

“Preživeli so nam povedali, da je veliko migrantov, okoli 40, popadalo v morje,” je povedala. Kaj natančno se je dogajalo na gumijastem čolnu, po njenih besedah še ni znano. V pristanišče v Catanii je davi prispelo kakih 200 ljudi, ki so preživeli brodolom.

Na Siciliji se je davi izkrcalo še okoli tisoč drugih prebežnikov, ki so jih rešili v Sredozemlju. V Salerno je priplula ladja italijanske mornarice s 652 migranti na krovu, v Pozzallo pa je na maletški vojaški ladji prispelo 370 prebežnikov. Na tej ladji so bili tudi trije domnevni tihotapci ljudi, ki so jih italijanske oblasti aretirale, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

STA


Najbolj brano