Pred Malto rešili okoli 85 migrantov, več kot deset jih še pogrešajo

V reševalni akciji v vodah okoli Malte je malteški patruljni čoln danes rešil okoli 85 migrantov, medtem ko 20 ljudi še pogrešajo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Pritok migrantov iz severne Afrike je v zadnjih mesecih manjši, a jih zato z velikimi tovornimi ladjami več prihaja iz Sirije. Foto: Posadka Splošne Plovbe
Pritok migrantov iz severne Afrike je v zadnjih mesecih manjši, a jih zato z velikimi tovornimi ladjami več prihaja iz Sirije. Foto: Posadka Splošne Plovbe

VALLETTA > Tiskovni predstavnik malteške vlade je v Valletti dejal, da naj bi preživeli migranti po lastnih navedbah trupla okoli 20 ponesrečencev odvrgli v morje, a trditev še ni potrjena.

Preživeli, za katere menijo, da prihajajo iz Podsaharske Afrike, naj bi bili na morju več dni. Kdaj so odpluli iz Afrike, ni jasno.

Še preden so se migranti izkrcali z ladje, so jih temeljito zdravstveno pregledali, vključno s pregledom zaradi morebitne okužbe z ebolo.

Skupaj z južno Italijo je Malta ena izmed glavnih vstopnih točk za migrante, ki želijo iz severne Afrike pribežati v Evropo. V tokratni reševalni akciji gre za prve migrante na Malti v tem letu.

Medtem je čoln italijanske obalne straže v še enem čolnu danes našel okoli 70 migrantov, ki naj bi prišli iz Libije.

Pritok migrantov iz severne Afrike je v zadnjih mesecih manjši, a jih zato z velikimi tovornimi ladjami več prihaja iz Sirije, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

STA


Najbolj brano