Potapljači našli trupla z letala AirAsia še pripeta na sedeže

Indonezijski potapljači so danes v Javanskem morju našli šest trupel z letala družbe AirAsia, v strmoglavljenju katerega je minuli mesec umrlo vseh 162 ljudi na krovu. Nekatera trupla so bila z varnostnimi pasovi še vedno pripeta na sedeže, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia
Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia

DŽAKARTA > Trupla štirih odraslih žensk in dveh moških so našli med razbitinami blizu trupa letala, je AFP povedal vodja reševalne in iskalne operacije Suryadi Supriyadi.

Do trupa letala, ki ga je vojaška ladja zaznala minuli teden, pa potapljači še niso uspeli priti zaradi močnih vodnih tokov in razburkanega morja. Trup letala je pomemben, ker naj bi bila večina žrtev ujetih v njem. Doslej so namreč našli samo 59 trupel.

Obe črni skrinjici letala so že našli in ju zdaj analizirajo.

Indonezijski minister za promet Ignasius Jonan je v torek povedal, da se je letalo nenormalno hitro dvignilo, preden je upočasnilo in strmoglavilo v morje. Nekaj trenutkov preden je letalo izginilo z radarjev, je pilot zaprosil za dovoljenje za dvig letala, da bi se izognili velikemu neurju. Zaradi gostega zračnega prometa dovoljenja ni takoj dobil.

Letalo, ki je bilo na poti iz indonezijske Surabaye v Singapur, je v neurju strmoglavilo 28. decembra lani.

STA


Najbolj brano