Potapljači dosegli trup strmoglavljenega letala AirAsia

Indonezijski potapljači so danes končno dosegli trup letala družbe AirAsia, ki je prejšnji mesec strmoglavilo v Javansko morje. Istočasno pa so odkrili in iz morja potegnili še štiri trupla žrtev letalske nesreče.

Indonezijski potapljači so danes končno dosegli trup letala družbe AirAsia, ki je prejšnji mesec strmoglavilo v Javansko morje. Foto: Wikipedia
Indonezijski potapljači so danes končno dosegli trup letala družbe AirAsia, ki je prejšnji mesec strmoglavilo v Javansko morje. Foto: Wikipedia

SURABAYA > “Potapljači so danes dosegli trup, a se zaradi kablov in razbitin niso uspeli prebiti v notranjost,” je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal koordinator reševalne akcije S. B. Supriyadi. Dodal je, da je dodatne napore za odkrivanje morebitnih trupel v trupu letala kasneje oviralo poslabšanje vremenskih razmer.

Reševalci so se neuspešno trudili doseči trup letala, odkar so ga prejšnji teden odkrili na morskem dnu, saj so jim to preprečevale težavne razmere. Indonezijske oblasti upajo, da bodo večino trupel potnikov in članov posadke odkrili v trupu letala. Zato tudi načrtujejo boljšo ocenitev stanja trupa, da bi določili, kako iz vode potegniti trupla.

Danes so blizu trupa letala med razbitinami našli še štiri trupla. Število najdenih žrtev je tako naraslo na 63. Potapljači so že v četrtek našli šest trupel, nekatera od njih pa so bila z varnostnimi pasovi še vedno pripeta na sedeže.

Črni skrinjici letala so našli prejšnji teden in podatke še vedno preučujejo preiskovalci. Letalo, ki je bilo na poti iz indonezijske Surabaye v Singapur, je v neurju s 162 ljudmi na krovu strmoglavilo 28. decembra lani. Indonezijski minister za promet Ignasius Jonan je pred dnevi povedal, da se je letalo nenormalno hitro dvignilo, preden je upočasnilo in strmoglavilo v morje.

STA


Najbolj brano