Posmrtni ostanki 44 žrtev strmoglavljenja prispeli v Nemčijo

Pozno zvečer v torek so v Nemčijo prispeli prvi posmrtni ostanki žrtev marčevskega strmoglavljenja letala nemškega prevoznika Germanwings. Krste 44 od skupno 150 žrtev strmoglavljenja so iz francoskega Marseilla prepeljali na letališče v Düsseldorfu, kjer si jih bodo danes lahko ogledali svojci, nato pa jih bodo v prihodnjih dneh pokopali.

Letalo Germanwingsa naj bi namerno strmoglavil kopilot 
Andreas Lubitz. Pri Germanwingsu pravijo, da za Lubitzove 
psihološke težave niso vedeli. Foto: Wikipedia
Letalo Germanwingsa naj bi namerno strmoglavil kopilot Andreas Lubitz. Pri Germanwingsu pravijo, da za Lubitzove psihološke težave niso vedeli. Foto: Wikipedia

DÜSSELDORF > Svojci žrtev so se minuli teden z ogorčenjem odzvali na novico, da naj bi za ta teden napovedan prevoz posmrtnih ostankov preložili zaradi napak pri zapisu imen pokojnih na francoskih mrliških listih. Napake so nato hitro popravili, tako da so prve krste po 11 tednih preiskav vendarle lahko zapustile Francijo.

Posmrtne ostanke 44 nemških žrtev marčevske tragedije v francoskih Alpah so v Düsseldorf prepeljali s posebnim letom družbe Lufthansa, lastnika Germanwingsa. Gre za doslej prve posmrtne ostanke, ki so jih vrnili v domovino. Med njimi so tudi trupla 16 dijakov iz mesta Haltern. Zdaj jih bodo vrnili svojcem, ki jih bodo tako končno lahko pokopali.

Posmrtne ostanke žrtev strmoglavljenja iz drugih držav bodo domov prepeljali z rednimi komercialnimi leti, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kazenski preiskavi dogodkov 24. marca, ko je Germanwingsovo letalo na poti iz Barcelone v Düsseldorf trčilo v francoske Alpe in je umrlo vseh 150 ljudi na krovu, potekata tako v Nemčiji kot Franciji. Letalo naj bi namerno strmoglavil kopilot Andreas Lubitz. Pri Germanwingsu pravijo, da za Lubitzove psihološke težave niso vedeli.

STA


Najbolj brano