Porošenko zahteva mednarodno zaščito pred Rusijo

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko je mednarodno skupnost pozval k zaščiti pred Rusijo, ki jo je označil za agresorja. V nagovoru ukrajinskim državljanom je dejal, da je cel svet videl pravi obraz agresorja. S tem je soodgovornost za četrtkovo strmoglavljenje malezijskega letala pripisal Rusiji.

Petro Porošenko Foto: STA
Petro Porošenko Foto: STA

KIJEV > “Sestrelitev potniškega letala je dejanje mednarodnega terorizma, ki je uperjen proti celotnemu svetu,” je zatrdil Petro Porošenko. Strmoglavljenje letala s skoraj 300 ljudmi na krovu je po njegovih besedah izziv za celoten svet. “Zunanja agresija proti Ukrajini ni samo naša težava. Je grožnja za evropsko in svetovno varnost,” je dodal ukrajinski predsednik in poudaril, da so potrebni skupni napori za boj proti Rusiji.

Porošenko je zatrdil, da so bila iz Rusije obstreljevana ukrajinska letala in območja, prav tako pa so iz Rusije v Ukrajino prihajali borci in vojaška oprema, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Ukrajinska vlada proruskim upornikom vztrajno očita sestrelitev letala družbe Malaysian Airlines na območju, ki je pod njihovim nadzorom, separatiste pa naj bi podpirala in oboroževala Rusija.

STA


Najbolj brano