Policija vzhodno od Pariza našla še en avtomobil napadalcev

Kot kaže, je po petkovih terorističnih napadih v Parizu najmanj enemu napadalcu uspelo pobegniti. Francoski preiskovalci so namreč v vzhodnem pariškem predmestju Montreuil danes zjutraj odkrili še en avtomobil, ki je bil uporabljen v napadih, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočila policija.

Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia
Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia

PARIZ > Gre za črni seat leon. Teroristi naj bi ga uporabili v napadih na več pariških barov in restavracij, kjer so streljali na goste in mimoidoče. Za zdaj ni jasno, ali so napadalci, ki so uporabili ta avtomobil, na begu, ali pa gre za ljudi, ki so jih že aretirali v soboto v Belgiji, poroča nemška tiskovna agencija dpa, ki povzema radio Europe 1.

V Belgiji so namreč v soboto aretirali več osumljencev. Eden od njih je francoski državljan, ki naj bi najel sivi volkswagen polo z belgijskimi registracijami, ki so ga v soboto našli v bližini enega od prizorišč napadov, koncertne dvorane Bataclan, in naj bi ga uporabili napadalci.

Belgijski pravosodni minister Koen Geens je povedal, so moškega prijeli, medtem ko se je z drugim avtomobilom vozil po revnem predmestju Molenbeek. Aretirana sta bila še dva Belgijca, ki sta bila z njim. To novico je potrdil tudi belgijski premier Charles Michel.

Francoski tožilec Francois Molins je pred tem v soboto izjavil, da so na belgijsko-francoski meji v povezavi z napadi v Parizu prijeli Francoza in še dva moška.

Šest sorodnikov samomorilskega napadalca v Bataclanu - 29-letnega francoskega državljana, ki so ga identificirali na osnovi prstnih odtisov - je medtem v policijskem priporu, je poročala francoska televizija BFMTV. V soboto sta se v priporu prva znašla napadalčev oče in 34-letni brat. Preiskali so tudi njuni stanovanji - brat živi v kraju južno od Pariza, oče pa dobrih 100 kilometrov vzhodno od tam.

STA


Najbolj brano