Policija v Clevelandu ubila dečka, ki je nosil lažno pištolo

Policija je v ameriškem mestu Cleveland v soboto ustrelila in ubila 12-letnega dečka, ki je na igrišču nosil lažno pištolo. Preiskava dogodka že poteka, pojavljajo se tudi pozivi k ostrejšemu nadzoru nad proizvodnjo tovrstnih pištol.

Fotografija je simbolična
Fotografija je simbolična 

CLEVELAND > Kot je v nedeljo sporočila clevelandska policija, sta policista proti dečku ustrelila dvakrat, potem ko je izza pasu hlač potegnil pištolo. Tamir Rice, ki je bil ustreljen v trebuh, je umrl kasneje v bolnišnici. Deček sicer ni niti verbalno grozil niti meril s pištolo proti policistoma, so še dodali.

Kot se je pozneje izkazalo, je bilo njegovo orožje le zračna replika pištole, ki je spominjala na polavtomatsko pištolo.

Klicatelj, ki je policijo opozoril na dečka, je sicer dejal, da ne ve, ali je pištola prava ali ne. Policista naj po nekaterih navedbah ne bi vedela za komentar klicatelja.

Preiskava dogodka že poteka, obeh vpletenih policistov pa v tem času ne bo na delovnem mestu.

Pojavili so se že pozivi k ostrejšemu nadzoru nad lažnimi pištolami. Predstavnica lokalnih oblasti Alicia Reece se je tako zavzela za sprejem zakonodaje, po kateri bi morale biti tovrstne pištole v zvezni državi Ohio živih barv, poroča britanski BBC.

STA


Najbolj brano