Pok in črn dim iz škedenjske železarne

Škedenjska železarna je danes znova pritegnila pozornost javnosti. Okoli 9. ure dopoldne so številni občani, ki živijo v bližini železarne, zaslišali močan pok, kmalu pa se je iz plavža dvignil oblak črnega dima, ki je bil viden daleč naokoli, poroča Primorski dnevnik.

Škedenjska železarna je danes znova pritegnila pozornost 
javnosti.  Okoli 9. ure dopoldne so  številni občani, ki živijo v 
bližini železarne, zaslišali močan pok, kmalu  pa se je iz plavža 
dvignil oblak črnega dima, ki je bil viden daleč naokoli, 
poroča Primorski dnevnik. Foto: Vir: Primorski Dnevnik
Škedenjska železarna je danes znova pritegnila pozornost javnosti. Okoli 9. ure dopoldne so številni občani, ki živijo v bližini železarne, zaslišali močan pok, kmalu pa se je iz plavža dvignil oblak črnega dima, ki je bil viden daleč naokoli, poroča Primorski dnevnik. Foto: Vir: Primorski Dnevnik

TRST > Prebivalci so zaznali tudi močan vonj, ki ga je bilo po besedah nekaterih komentatorjev na družabnem omrežju facebook moč zaznati vse do tržaškega nabrežja.

Izkazalo se je, da je bilo krivo odprtje varnostnih ventilov. Iz družbe Siderurgica Triestina, ki upravlja železarno, so popoldne za Primorski dnevnik pojasnili, da je oblak nastal zaradi odprtja dveh varnostnih ventilov, ki ga je sprožil prekomerni pritisk v plavžu. Tehniki ugotavljajo, zakaj je do tega prišlo. Družba Siderurgica Triestina je o dogodku takoj obvestila nadzorne službe, so še povedali za Primorski dnevnik.

Dogodek je vznemiril prebivalce Škednja, pa tudi ostale, predvsem tiste, ki se zavzemajo za zaprtje škedenjskega obrata.

Spletno uredništvo


Najbolj brano