Pogajalci IMF zapustili Grčijo

Mednarodni denarni sklad (IMF) je iz Grčije začasno umaknil svoje strokovnjake, na spletni strani piše nemški časnik Spiegel. Neuradno naj bi se sklad za takšno potezo odločil zaradi pomanjkanja napredka v pogajanjih o novih grških reformah in varčevalnih ukrepih, medtem ko v Atenah pravijo, da želijo v miru praznovati velikonočne praznike.

Mednarodni denarni sklad (IMF) je iz Grčije začasno umaknil 
svoje strokovnjake.
Mednarodni denarni sklad (IMF) je iz Grčije začasno umaknil svoje strokovnjake. 

ATENE > Spiegel piše o jezi IMF zaradi nasprotovanja Aten reformam v pogajanjih z mednarodnimi posojilodajalci o izplačilu preostanka od skupno 240 milijard evrov vredne pomoči. Sodelavci sklada naj bi praznike preživeli doma zaradi očitnega pomanjkanja napredka v pogovorih.

Nasprotno pa Grki pravijo, da želijo v miru praznovati pravoslavno veliko noč, ki nastopi prihodnji konec tedna. Pogovori o pomoči, ki jo Grčija nujno potrebuje, pa naj bi se nadaljevali sredi meseca.

Informacije, ki prihajajo iz Grčije, si sicer nasprotujejo. Medtem ko Grki mednarodnim posojilodajalcem grozijo, da bo država že 9. aprila ostala brez denarja, v javnosti zatrjujejo, da njihove finance zadostujejo za ves mesec.

STA


Najbolj brano