Podobni napadi kot v Kölnu tudi v Avstriji in Švici

Tudi v Avstriji in Švici je več žensk vložilo ovadbe zaradi spolnih napadov na silvestrsko noč. Ženske so bile tarča napadov, podobnih tistim v nemškem Kölnu, med drugim v Salzburgu in Zürichu.

Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia
Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia

SALZBURG > Kot je danes sporočila policija v Salzburgu, je več žensk vložilo prijave zaradi spolnih napadov na silvestrovo. Sklepajo, da so se na policijo z večdnevno zamudo obrnile zato, ker jih je je "opogumilo" dogajanje v Nemčiji in medijsko poročanje o njem. Policija preiskuje, ali so bili napadi organizirani oziroma ali so bili napadalci med seboj kakorkoli povezani.

Dunajska policija je medtem danes najprej zatrdila, da v avstrijski prestolnici tovrstnih napadov na silvestrovo ni bilo, a je pozneje vendarle tudi sama prejela prijavo s strani treh prijateljic, da so bile žrtve napada, nadlegovane in oropane.

Avstrijska notranja ministrica Johanna Mikl-Leitner je že zatrdila, da bo policija v vsakem od teh primerov pokazala "ničelno toleranco. Eno je gotovo: me ženske se ne bomo pustile omejiti v naši svobodi gibanja na javnih mestih niti za milimeter," je še poudarila.

V Švici naj bi bile ženske žrtev podobnega nasilja kot v Kölnu v Zürichu, kjer je potekala največja silvestrska zabava na prostem v tej državi. Kot poročajo tamkajšnji mediji, je policija prejela več kot 20 ovadb zaradi ropov, pri pogovoru s temi ženskami pa se je pokazalo, da jih je bilo več tudi žrtev spolnega nasilja. Tudi v Švici naj bi bili napadalci mladi moški iz severnoafriških in arabskih držav.

STA


Najbolj brano