Po ugrabitvi deklice v Beogradu prijeli tri francoske državljane

Po petkovi ugrabitvi dveletne deklice v Beogradu in spektakularni reševalni akciji srbske policije, v kateri so deklico uspešno rešili iz rok ugrabiteljev, so v Srbiji aretirali tri francoske državljane, je sporočilo srbsko notranje ministrstvo.

Beograd Foto: Wikipedia
Beograd Foto: Wikipedia

BEOGRAD > Policija je prijela tri državljane Francije, stare 50, 45 in 25 let, poroča srbska tiskovna agencija Beta, ki se sklicuje na notranje ministrstvo. Pri sebi so imeli francoske potne liste, zato so srbske oblasti stopile v stik s francosko policijo. Ta je med drugim potrdila, da so stari znanci policije, ki so v preteklosti že storili številna kazniva dejanja.

V beograjski četrti Voždovac je moški v petek okoli poldneva iz materinega naročja sredi ulice iztrgal dveletno deklico, nato pa zbežal v avtomobilu, ki ga je vozila ženska, je sporočila policija. Deklico so nepoškodovano vrnili staršem.

Po prvih poročilih naj bi moški in ženska vozila romunski ali bolgarski BMW, a so srbske oblasti kasneje sporočile, da gre za vozilo s francoskimi registrskimi tablicami.

Policija je nemudoma sprožila obsežno iskalno akcijo, v katero so bili vključeni tudi helikopterji, in po treh urah ustavila avtomobil, potem ko se je ta zaletel v zapornice cestninske postaje, okoli 30 kilometrov severozahodno od Beograda, je pojasnil notranji minister Nebojša Stefanović.

Po ministrovih besedah je bila v akcijo vključena tudi mejna policija, ki je imela nalogo preprečiti ugrabiteljem, da bi prečkali mejo. Motiv za ugrabitev za zdaj ni znan, prav tako ne, ali so za žrtev izbrali prav določenega otroka, je dodal. Pri sebi so imeli potni list francoskega otroka podobne starosti.

Sbrsko notranje ministrstvo je v ločeni izjavi sporočilo, da aretirane sumijo tihotapljenja ljudi. Privedli jih bodo pred višje javno tožilstvo v Beogradu. Če jim bodo sodili v Srbiji in bodo spoznani za krive, jim grozi do 15 let zapora.

STA


Najbolj brano